1. ADIM
Önce domatesleri büyükçe bir kaba alın. Ezik de olsalar yıkayın ve saplarını ayıklayın. Kabuklarını soyup bir kaba, kalan içi de başka bir kaba alın. Kabukları dikkat ettiyseniz direkt olarak çöpe atmıyoruz. Çünkü biriken kabukları elimizle sıkıp salçaya ekleyebiliriz. Böylece daha çok verim sağlanır.
Bir blender yardımıyla soyulmuş domatesler püre haline getirin.
3. ADIM
Büyük bir tencereye püre haline gelmiş domatesler dökün. Tencere yeterince doluncaya kadar domates püresi ekleyin. Bu arada elinizle sıktığınız domates kabuklarının suyunu da tencereye dökün.
Ocağın altını yakın ve salçayı kaynatın. Salçanın suyu daha iyi buharlaşsın diye fotoğraftaki gibi bir cezveyle savurun. Yeterince su buharlaşınca tadını kontrol ederek tuz katın. Ocaktan almadan önce yine kontrollü olarak limon tuzu ekleyin. Tuz ve limon tuzu salçanızın uzun süre bozulmadan saklanmasını sağlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder